TANÁRAINK

 

NEMZETKÖZILEG ELISMERT, TAPASZTALT INSTRUKTOROK


Önök egy átfogó izom- és kötőszöveti kezelésrendszert sajátíthatnak el. Részletes demonstrációk és munkafüzeteink segítségével, valamint az azt követő gyakorlatok által egy praxisorientált gyakorlati képzésen vehetnek részt. A kezelési folyamatokat logikus sorrendben mutatjuk be, amely lehetővé teszi az alkalmazók számára, hogy rögtön az első tanfolyam után elkezdjenek praktizálni úgy, hogy eredményeket produkáljanak.

Manfred Zainzinger

BTAA által akkreditált Senior Bowen Instructor (A)


Manfred osztrák születésű, néhány évig Svájban, majd Dél-afrikában, 1981-től Ausztráliában élt. Itt a kilenvenes évek elején ismerkedett meg a Bowen technikával, 1994 óta kizárólag ezzel foglalkozik, és 1996 óta oktatja is. Az ő nevéhez fűződik a módszer európai meghonosítása, 1998-tól Ausztriában, majd 1999-től Németországban és Svájcban. Szakmai hátterét tekintve eredetileg a vendéglátóipar területén dolgozott majd shiatsu- és masszázsterapeutaként, illetve kineziológusként praktizált. Az ő kezdeményezésére alakult meg az osztrák, a német, és a svájci Bowen egyesület. Mint az Európai Bowen Akadémia vezetője, több mint 6000 szemináriumon szerzett gyakorlatával főleg a német nyelvterületen végzi munkáját, de emellett számos más országban is tevékeny. Meglátása szerint a Bowen technika más, mint a betegségközpontú gyógyító szemlélettel alkalmazni próbált praktikák sokasága. Interpretálásában őrzi a módszer eredeti egyszerűségét, és az egészség minden megnyilvánulásához kapcsolódó nyitottságát, mint hatékony segítségnyújtási lehetőséget.

György Liebe

BTAA által akkreditált Bowen Instructor (D)


György 17 éve foglalkozik a Bowen Technikával és 11 éve oktatja is. Az ő nevéhez fűződik a Magyar Bowen Egyesület megalapítása, és a teljes magyarországi oktatás megszervezése és fejlesztése. Szakmai hátterét tekintve tánc és mozgásművész, modern táncpedagógus, Heilpraktikerként dolgozik Németországban, 2001 óta praktizál, 2003-tól saját praxisában. Látókörének szélesítéséhez, és Bowen technika még átfogóbb prezentálása érdekében, számos egyéb módszert is elsajátított, pl. Emmett technika – Ross Emmett / AU, CranioSacral terápia alapképzés – Upledger Intézet / D, FRSB – Structural Bodywork / Kinesis UK., Hypnoterápia alapképzés, GNM.

John Wilks

BTAA által akkreditált Senior Bowen Instructor (UK)


John, oxfordi zenetanulmányainak befejezése után erőteljes érdeklődéssel fordult a testközpontú pszichoterápiák és a meditáció irányába. 1995 teljes időben óta foglalkozik a Bowen Technikával és a Crani Sacral terápiával. 1998 óta akkreditált instruktor és a világ minden táján tanítja a Bowen technikát. 2004 óta örökös tagja lett a BTAA -nak. 2005-ben először a világon felállított egy 2 éves Cranio Sacral terápiás tréninget bábák, és bábaasszonyok számára a Pool Kórházban, melyet a brit bábaszövetség akkreditált. A Brit Bowen Szövetség volt elnöke. 2007-ben a legjobb 250 privát doktor közé választották Angliában. Több könyve megjelent “Understanding The Bowen Technique” és “Understanding Craniosacral Therapy”. Részletes könyvei a technikáról “The Bowen Technique – the Inside Story” valamint “Using the Bowen Technique – to Address Complex and Common Issues”, továbbá egy átfogó és megerősítő kalauz a pozitív terhesség és szülés tapasztalat előmoztítására “Choises in Pregnancy and Childbirth – A Guide to Options for Health Professionals, Midwives, Holistic Practitioners and Parents” címmel. John igen nyitottan, innovatívan kezeli tudását és tanítását. Több éve tanít Magyarországon is, és saját bevallása szerint az egyik kedvenc helyének tartja.

Robyn Wood

BTAA által akkreditált Senior Bowen Instructor (AU)


Robyn hisz abban, hogy a “Bowen” életet formál. Gyermekként személyesen ismerhette Mr. Bowent, aki gyakori vendég volt édesapja farmján. Ennek jelentőségét csak később ismerte fel, miközben hosszú éveken át tanult az aromaterápiától, a svéd- és gyógymasszázson át, a shiatsun keresztül a craniosacralis terápiáig, amikor ismét találkozott a Bowen technikával. Illetve, hitvallása szerint a Bowen technika ekkor talált rá igazán, mivel az univerzumban nincsenek véletlenek, csak tapasztalatok. Tanárai, Ossie és Elaine Rentsch annak az embernek a gyógyító, segítő tevékenységéről beszéltek, aki annak idején a farmjukon barátként, a családot és az állatokat kezelte. Csodálatos összehangolódások az egyéni és a kollektív utakon! Több, mint húsz évvel később elmondhatja, hogy megadatott neki hallgatók ezreit tanítani e csodálatos technikára. A tanítás vitte el Ausztrália minden részébe és a világ összes kontinensére, ahol fantasztikus emberekkel találkozott, és sok személyes barátot szerzett. Robyn szerint így formálta az ő, és a vele kapcsolatba kerülők életét a “Bowen”.

Bóta Ildikó

Eltérő korai fejlődésmenet, Eltérő önregenerációs menetek (HU)


Kortárs tánc-és mozgásszínházi háttérrel Ildikó mozgásművészeti és testtudati terapeuta egyedi címmel rendelkezik, melyet a Magyar Mozgás-és Táncterápiás Egyesületben is képviselt tevékenysége alapján az egyesület tanulmányi bizottságától kapott. Gyakorlati szakember, egyéni és csoportos helyzetben érintéssel kombinálva több, mint harminc éve dolgozik: 1990 óta a Dévény féle Speciális manuális technika és Gimnasztika Módszer, 2011 óta hangsúlyosan a Bowen technika, valamint a Body Mind Centering, a Cranio-Sacral terápia alkalmazásával. A legkülönbözőbb életkorú és problémájú csoportokkal szerzett tapasztalat után innovatívan adaptálta a mozgás -és táncterápiát hátrányos helyzetű emberekre, elsősorban érzékszervi, értelmi és mozgásukban akadályozottakra, valamint autizmussal élőkre, pszichiártiai érintettekre. Az ezt a munkát összefogó és képviselő Artman Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület alapítója. Jelenleg a Budapesti Korai Fejlesztő Központ Egységes Gyógypedagógiai Módszertani intézmény és Óvoda Gyermekneurológiai és Gyermekpszichiátriai Szakrendelés munkatársaként vizsgál is, valamint segítő szakmában képződő, vagy dolgozó kollégákat mentorál. Állami és civil szerveződésben tanít, tananyagok, módszeradaptációk kidolgozásában is részt vesz (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia), publikál, így magánpraxisban kevesebbet vállal. Munkájáért 2006-ban miniszteri elismerésben, valamint 2010-ben Köztársasági Ezüst Érdemkeresztben részesült.

Nagy János

Testolvasás – állapotfelmérés (HU)


Szakmai pályafutását 1988-ban kezdte. Gyógyfürdőkben, és gyógyszállodában fürdő masszőrként, majd gyógymasszőrként dolgozott. Első szakmai gyakorlatát a szakosított gyógymasszázsban, szív-tüdő-érrendszeri területen végezte. 1991-ben Komplex természetgyógyász képesítést szerzett, és ezzel párhuzamosan a reflexológiát tanult. Később egy holisztikus gyógymódokat alkalmazó Természetgyógyászati Alapítványi Rendelőben dolgozott. Ezt követően 4-éven át rákos betegekkel, valamint alkohol-drogproblémákkal küzdőkkel foglalkozott. Tanulmányait ez alatt, és ezt követően, külföldön folytatta. Nyirokdrenázs képzéseit Németországban végezte, majd a reflexológia magasabb fokozatait Olaszországban, és Ausztriában szerezte meg. 1997-ben Kanadában Fizioterápia Mester diplomát kapott. 1998 óta vezet saját praxist, ahol reflexológusként, a korábban elsajátított egyéb manuális terápiákat is alkalmazva széleskörű, és elégedett pacientúrát tudhat magáénak. A körültekintő szakmai együttműködés híve, így az idők során több orvossal alakított ki sikeres együttműködést. 2008 óta dolgozik a Bowen technikával, amely praxisában innentől kezdve a fő alkalmazási terület lett reflexológiai munkája mellett. A Magyar Bowen Egyesület alapító tagja, 2012 óta diplomás Bowen alkalmazó. Fókuszában a Bowen technika és a hagyományos kínai orvoslás öt elem tana, illetve a meridiánrendszer kapcsolata áll.

Tonk Emil

Üzleti megfontolások, praxisépítés (HU)


Emilt a magyar üzleti világ a “marketing guru”- ként ismeri. A rendszerváltás óta oktatja a marketing tudományát az üzleti élet, illetve a cégvezetés területén. Lehengerlő stílusával, humorával, igen egészséges és innovatív hozzáállásával, emberismeretével méltán választották be a világ tíz legjobb marketing szakembere közé. Munkájának szeretete, bizalomközpontúsága és humánussága, a szakértelmével párosulva mindenki számára meggyőző, és személyiségfejlesztő tanítást hordoz.
 

A KÉPZÉSRÕLA Bowen Therapy Academy of Australia (BTAA) – Bowtech The original Bowen Technique oktatási fórummal együttműködő Bowen Therapie Akademie Europa (BTAE) alapképzési programja kétszer négy és kétszer három napból áll. Tanfolyamainkon, tapasztalt Instruktorok vezetése mellett Önök egy átfogó izom- és kötőszöveti kezelésrendszert sajátíthatnak el. Részletes demonstrációk és munkafüzeteink segítségével, valamint az azt követő gyakorlatok által egy praxisorientált gyakorlati képzésen vehetnek részt. A kezelési folyamatokat logikus sorrendben mutatjuk be, amely lehetővé teszi az alkalmazók számára, hogy rögtön az első tanfolyam után elkezdjenek praktizálni úgy, hogy eredményeket produkáljanak. A Bowen Fogásokat annak ellenére, hogy magas precizitást követelnek, könnyű elsajátítani. Alkalmazásuk az egyensúly helyreállításával testi, lelki és emocionális panaszok széles spektrumában nyújthat hathatós segítséget. Ez egy lágy, nem manipulatív technika, és megfelelő használata mellett kontraindikációja gyakorlatilag nincs. Az alapképzések további időpontjai a gyakorlati idő figyelembevételével és közbeiktatásával kerülnek sorra, körülbelül két havonta. Oktatási programunk a BTAA világszerte szerzett, mintegy 30 éves oktatási tapasztalatára épül.

SZERETETTEL VÁRJUK ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI KÉPZÉSEINKEN!
LEGYEN ÖN IS BOWEN ALKALMAZÓ!