TÁJÉKOZTATÓ

Állásfoglalás a Bowen technikával kapcsolatban:

A módszer nem szerepel a Magyar nemzeti szakképzési jegyzékben, sem a felsőoktatási törvényben, sem más rendelkezésben mint szakképesítés, vagy egészségügyi szakképesítés, illetve felsőfokú, vagy ráépülő egészségügyi szakképzettség. Ezeknek hiányában és az erről külön rendelkező jogszabály hiányában nem minősül orvosi gyógymódnak vagy orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységnek abban az értelemben, ami az orvoslás meghatározását aktuálisan jelenti. Nem minősül a Magyar jogszabályok szerint meghatározható módon valamilyen egészségügyi szakképesítés, természetgyógyászati szakképesítés,  vagy felsőfokú szakképzettség alapján folytatható egészségügyi tevékenységnek, úgymint külön engedélyhez köthető egészségügyi szolgáltatásnak! Mindezekre tekintettel csakis a fizikai és a pszichikai közérzet javítására irányulóan kerül felkínálásra és alkalmazásra!

Amennyiben ehhez Ön a tájékoztatás ellenére még valamilyen betegségből való felgyógyulást, vagy jelentős állapotjavulást is remél, és az nem következik be, ez azt jelenti, hogy ez a módszer ez esetben erre önmagában nem alkalmas!

A Bowen technika egy neuromuszkuláris / neurofasciális reflex módszer, amely előmozdítja az ellazulást, mozgósítja az éppen szükséges testi folyamatokat, így vitalizál, nem terápia.